Struisvogels "De Roost"    

 

Start
Welkom
Loopvogels
De Struisvogel
Recepten
Discussieforum
Gastenboek
Contacts

          

struis 026.jpg (142676 bytes)

bullet

DE STRUISVOGEL  :  is de grootste onder de loopvogels.Het is tevens de meest bekende loopvogel en ook diegene die het meest voorkomt, zowel in het wild als voor de kweek. Het is vooral de struisvogel die gekweekt wordt voor het vlees, het leder enz. Je vindt meer informatie in de rubriek "De Struisvogel".

 

bullet

DE EMOE  : is de tweede in de grootteorde. De Emoe wordt zo'n anderhalve meter groot en kan tot 60 kg wegen. De pluimen zijn bruin en de kop is zwart,  maar het ei heeft een donkergroene kleur. In tegenstelling tot de struisvogel heeft de Emoe drie tenen.  Hij is afkomstig van AustraliŽ.

bullet

DE NANDOE : is al behoorlijk wat kleiner dan de Emoe. Maximum 1.5 m en 25 kg. De Nandoe heeft eveneens drie tenen en zijn thuisbasis is Zuid Amerika.

bullet

DE KASUARIS is in gestalte behoorlijk kleiner, doch kan tot om en bij de 80 kg wegen ! Hij heeft een fel gekleurde nek met een verharde kam op de kop. Ook de Kasuaris is afkomstig van AustraliŽ

bullet

DE  KIWI  : de kleinste ! wordt maximum 40 cm groot en weegt amper 2 kg. In tegenstelling tot de andere loopvogels is de KIWI  eerder een nachtdier.