Struisvogels "De Roost"    

 

Vlees :

Struisvogelvlees is rood vlees, zeer mals en bovendien bijzonder vetarm. Het is eveneens arm aan cholesterol, en bevat veel eiwitten.

Enkele vergelijkingen met andere vleessoorten : 

 

Cholesterol

Vetgehalte Calorieën
Struisvogel 63 2,8 140
Kip 89 7,4 190
Varken 86 9,7 212
Rund 86 9,3 211
Kalf 118 6,6 196

Het vlees heeft een zeer zachte smaak die voor sommigen iets zoetig is. Anderen vinden dat de smaak van dit vlees gelijkt op vetarm rundvlees, terwijl er dan weer zijn die het vergelijken met eendenborst.Je hoeft je "vleesgewoonten" dus zeker niet te veranderen !

De meest bekende stukken zijn de filet en de steaks, doch er zijn ook heel wat andere versnijdingen uit de struisvogeldij. Ieder stuk is mals !  Verder zijn er tevens de kleinere stukken, voor malse struisbrochetten of de iets minder malse stukken die dan ideaal zijn voor een stoofpotje !

Van belang bij het versnijden is dat er voldoende werk gemaakt wordt van het zorgvuldig uitvliezen van het vlees. Dit vergt tijd en kost dus geld. Bij het goedkopere ingevoerde struisvlees wordt hieraan nogal eens minder zorg besteed en heeft men minder mals en peziger vlees. Kwaliteit zit hem ergens !

Struisvogelvlees is een echt uitzonderlijk product dat in deze tijden ten zeerste gewaardeerd wordt en in verschillende diëten wordt aangeraden. Het is een waardig en zeer gezond alternatief voor rood vlees. Bovendien is struisvogelvlees gans het jaar door beschikbaar !

Ideaal in de "lichte en gezonde" keuken ! 

Er is een enorme variatie :

filet gehakt
gebraad struisburger
steak paté
struisworst struisvogelnek
wokvlees gerookte ham
stoofvlees struis-gyros

Een en ander kan je ook op foto bekijken : klik  hier 

Wil je zelf eens wat klaarmaken klik dan door naar "recepten"   

EN... voor de komende feestdagen geven we één goede raad : probeer het eens met struisvogelproducten, van voorgerecht tot dessert !! (en misschien ook nog een leuk geschenk erbij !!)

Er is maar één probleem : bestel tijdig als je echt wil genieten !!

 

  Belgisch Struisvogelvlees : lekker en gezond !   

terug naar :